+45 23 28 54 30

Formål

Den lokale forankring og vækst er af afgørende betydning for etableringen af Naturkraft. Urbaniseringen har gjort sit indhug i det vestjyske, og behovet for at skabe attraktive bymiljøer, vækst og potentiale i yderområderne samt sætte fokus på de kvaliteter, man finder her i modsætning til i byerne, er markant. Naturkraft vil sætte Ringkøbing på landkortet og skabe ny vækst i Ringkøbing-Skjern Kommune og rette opmærksomheden mod de mange positive og berigende aspekter i området. Et eksempel på et berigende aspekt er den kommende placering af Naturkraft i et naturskønt område tæt ved Von Å og Ringkøbing by. Med et areal svarende til 120 fodboldbaner er der masser af plads at boltre sig på. Det ønsker vi at udnytte til at skabe en rekreativ oase for folk i Ringkøbing og omegn og naturligvis for de mange turister på egnen.

 

Naturkraft er først og fremmest tænkt som et oplevelsesunivers for børnefamilierne, hvor installationerne sigter mod at formidle viden om naturkræfterne gennem sjove, sanselige og lærerige oplevelser. Et besøg i Naturkraft skal være sjovt, men at have det sjovt og samtidig blive klogere udelukker ikke hinanden. Viden bliver en vigtig del af selve oplevelsen, og det er hensigten, at man kan anvende den nye viden efter et besøg i Naturkraft.

 

Der er et højere formål med at gøre besøgende i Naturkraft klogere: Naturkraft har et ønske om at række ud over attraktionens underholdningsværdi og bidrage til en samfundsmæssig agenda ved at gøre bæredygtighedsstrategier relevante for den enkelte. Naturkraft vil gøre det abstrakte konkret og gennem en oplevelsesbaseret tilgang vise det potentiale, der ligger i at tænke og agere mere bæredygtigt gennem simple adfærdsændringer i det daglige. På den måde bliver oplevelsesuniverset mere end blot for sjov.

 

Visualiser ordet ”Naturkraft” og et billede af enorme kræfter, der slippes løs, toner frem på nethinden. NaturKraft er en springflod af visioner, ambitioner og ideer, som samles i et vidensbaseret oplevelsesunivers, hvor rammefortællingen er naturens kræfter og deres enorme energipotentiale.