BESØG NATURKRAFT

Naturkraft er en oplevelsespark, hvor du kan komme tæt på den vestjyske natur og de kræfter, der gennem tusinder af år har formet landskabet og de mennesker, der lever her. Her kan hele familien, store som små, blive klogere på, hvordan naturens kræfter påvirker os – og hvad der sker, når vi forsøger at tæmme dem.

Gå på opdagelse

Sommerprogram

27. juni - 14. august

SHOW: KRIBLE KRABLE

Alle dage: Dansk kl.  13 og tysk kl. 14

Den danske sommer er fyldt med sommerfugle og insekter, der viser deres flotte farver frem. Selvom insekter er blandt de mindste væsener i Danmark, så har de superkræfter, som overgår vores evner med mange længder. Kom og prøv kræfter med insekterne i Krible Krable-showet!

TAG PÅ EKSPEDITION

Alle dage

Oplev, mærk, udforsk og leg med naturfænomener som vind, vand og temperatur. Bevæbnet med det rigtige grej og en stor portion nysgerrighed venter der dig sjove aktiviteter, når du tager på ekspedition i Naturkraft. 

BAG DIT EGET URTEBRØD

Alle dage

Smag på den danske natur. I udekøkkenet kan du blive klogere på hvilke råvarer man kan finde i den vilde natur. Du kommer til at dufte, røre og smage, når du selv skal tilsætte urter og bær i dit eget brød, og bage det over bålet. 

SPOR FRA FORTID OG FREMTID

Alle dage

Vær med til den arkæologiske udgravning, når vi graver efter spor, der kan gøre os klogere på vores forfædre og hvordan de har levet. I dag efterlader vi også spor efter os i naturen. Måske du også finder spor fra vores egen tid, som man i fremtiden vil betragte som arkæologiske fund.

KOM TÆT PÅ DANMARKS MINDSTE DYR

Alle dage

Observer insekter helt tæt på. Brug vandkikkerten og følg med under vandoverfladen eller oplev sommerfuglen, når vi lokker den til med sukkerlokning. Se om du kan fange de hurtige insekter, der kribler rundt i parken. Undersøg dem med din to-vejs lup - er der en sammenhæng mellem deres hurtighed og deres kropsform? Slip insektet løs på insektvæddeløbsbanen og se, hvilket insekt der er hurtigst! 

TAG PÅ JAGT EFTER STENALDERDYR

Alle dage 

Rejs tilbage til stenalderen, hvor man jagtede store fortidsdyr. Se om du kan ramme en af de store mammutter. 

BESØG DET KREATIVE VÆRKSTED

Alle dage

Kom helt ned i tempo og slip kreativiteten løs. Kom og farvelæg dit eget bogmærke med dyr, som du kan møde i den danske sommernatur.  

Indendørs udstillinger

Alle dage 

I hovedbygningen finder du flere spændende udstillinger. Lær om landskabets dannelse gennem flere tusind år, og hvordan vi mennesker har påvirket den vestjyske natur. Opleve Livets Træ, hvor du på 12 minutter kan betragte årets 12 måneder i den danske natur. Tag dig tid til at sanse lydene, lyset og mærk livets gang. Prøv også kræfter med klimaspillet og se, hvad dine beslutninger og handlemønstre gør ved klimaet. Kan du mindske dit CO2-udslip?

Plastikmaskinen

Alle dage kl. 12.00-12.45 og kl. 15.00-16.30

Se med, når vi omstøber plastik til nøgleringe - og få din egen nøglering med hjem! Imens plastikken omstøbes får du en fortælling om, hvor vigtigt det er for vores miljø at genbruge plastik. Måske får du nogle tips med hjem som du kan gøre brug af i din hverdag.

Naturkraft-logo

Vestjysk Bank logo

 

 

 

 

Find vej

Naturparken 10,
6950 Ringkøbing

T: +45 69 16 11 62
M: info@naturkraft.dk

Nyhedsbrev

Vær den første til at få besked om gode tilbud, aktiviteter og andre arrangementer hos Naturkraft.

 

 

 

Link til Facebook Link til Instagram Link til LinkedIn