Oplevelsesfilosofi

I Naturkraft får du overraskende, udfordrende og lærerige oplevelser, som giver dig praktiske erfaringer, stof til eftertanke og grund til at handle. Her kan du nyde den smukke udsigt, mærke tyngdekraften rykke i dig og få viden og redskaber til at se tingene i en større sammenhæng. Vi giver dig helhedsoplevelser, som vil perspektivere dit syn på naturens kræfter og måden, vi bruger dem på.

 

Oplevelser

I Naturkraft får du én på opleveren for altid. Du kommer bag om naturens kræfter, aflurer dens principper og opdager, hvordan menneske og natur ikke kun spiller sammen, men også hænger sammen. Vi skaber en lang række oplevelser, som inviterer dig til at lege med. Her er der plads til nysgerrighed og forundring, vildskab og stille fordybelse. Her er dyb indsigt og kolossal udsigt, der når langt længere ud, end øjet rækker.

Herunder finder du et udpluk af de mange oplevelser, vi har i støbeskeen.

De tre sfærer

Tre store, reflekterende kugler rejser sig stolt under taget i den transparente bygning, som er kilet ind i den store ringvold. Her mødes konkret og sfærisk; jord og himmelrum. Kuglerne fremstår lukkede, men træder du indenfor, åbner sig tre forskellige universer, som får dig til at glemme tid og sted.

Hvorfor? og Hvordan? Sådan!

Det blæser i Vestjylland, men hvorfor? Blandt Naturkrafts mange indendørsoplevelser får du mulighed for at spørge og spørge og spørge. Her trænger vi ind i mørket og bliver oplyst om alt fra molekyler, elektromagnetisme og kernekraft. Her rækker dine spørgsmål både helt ud i universet og ind i de mindste atomare forhold.

I forlængelse af Hvorfor?-oplevelseszonen finder du et handlingsorienteret værkstedsområde, hvor du kan komme med egne løsningsforslag til, hvordan man fx sikrer sig mod oversvømmelser eller bruger sin bæredygtige indsigt i en praktisk hverdag. Lad dig inspirere af naturens egne virkemidler eller lyt til de erfaringer, der er høstet lokalt på den jyske vestkyst. Tegn, byg, indtal eller find på helt andre metoder til at omsætte din viden til sjove opfindelser.

Åbne labs

Naturen står aldrig stille. Noget er altid i gang. Som i et laboratorium, hvor eksperimenter hele tiden afløses af hinanden. Opfindelser åbner nye veje, mens nye indsigter bortkaster gamle måder at gøre tingene på. Sådan er det også i vores åbne labs. Her leger vi med naturens kræfter. Vi sætter os selv i spil og afprøver, om idéerne holder vand. Vi bruger naturens sprog – leger med vindens styrke, solens varme, luftens fylde eller noget helt fjerde. Måske får vi noget til at flyde, flyve eller flagre?