Jeg skulle egentlig bare drikke en kop kaffe...

Skrevet af: Susanne Hermansen, Formidlings- og læringschef hos Naturkraft

...og så blev jeg faktisk blæst bagover!

Dette er overskriften på mit første blogindlæg, men er faktisk også essensen af mit møde med Naturkraft og ikke mindst direktøren Peter Sand, der gennem ni år har arbejdet med dette fantastiske projekt. Og hvad var det så, der blæste mig bagover? Det var i aller højeste grad kærlighedserklæringen til naturen og oplevelser med legen i centrum. For leg er jo en alvorlig sag!

Men lad mig starte med begyndelsen, for jeg vidste jo egentlig godt, at man et stenkast fra, hvor jeg bor, var i gang med at bygge et eller andet, der skulle blive til et eller andet omkring et eller andet med naturen og naturens kræfter. Men jeg var bare ikke klar over, at det var så stort. Så fascinerende. Så fedt. Så vigtigt. Og ikke mindst - at Naturkraft skulle være min fremtidige arbejdsplads.

Fra selvstændig til formidlings- og læringschef

Jeg havde faktisk gang i noget rigtig fedt med eget konsulentfirma, og sagt på vestjysk kørte det rigtig godt. Så hvad pokker var det, der skete over den der kop kaffe? Jo, jeg kunne mærke helt ned i maven, at her var der ting, der gik op i en højere enhed. Det at være med til at skabe en oplevelsespark, hvor alle på tværs af generationer kan lege med og blive klogere på menneskers samspil med naturen giver mig håb for, at vi kan nå at redde planeten, og at det ikke behøver være gennem løftede pegefingre, men i stedet gennem erfaringer og indsigter i det tempo, den enkelte er klar til. Det giver da mening.

Heldigvis så Peter også et potentiale i at ansætte mig til at udvikle organisationen. Faktisk mente Peter, at organisationen har brug for netop lige mig lige nu. For organisationen var efterhånden vokset fra 1 til 3 til 12 - og nu mig som trettende organisationsmedlem. I organisationer og teams sker der nemlig rigtig meget, når man kommer over 10-12 medlemmer. Derfra er det ikke længere muligt for alle at vide alt, og derfor bliver der brug for koordinering, systemer, strukturer og er organisering, der kan understøtte arbejdet. Det vi også kalder kulturudvikling. Så hvordan skaber man en kultur, der både giver mening for den enkelte, organisationen og de mange samarbejdspartnere, vi selvfølgelig har i et stort projekt som dette. Samtidig skal vi selvfølgelig sikre fremdrift og innovation i opbygningen af en oplevelsespark, som ingen før har set.

En bæredygtig organisation skal skabes

Jeg er derfor gået på opdagelse i, hvordan andre virksomheder organiserer sig. Hvad er fremtidens organisation? Hvordan skaber vi en bæredygtighed i den måde, vi organiserer os på, så alle føler, de får udfoldet deres fulde potentiale, og at vi samtidig har fokus på det fælles vi og det gode teamwork? Hvilke metoder skal vi være fælles om, og hvilke er overladt til den enkelte? Hvordan får vi onboarded alle de nye medarbejdere, vi skal ud og have fundet, så de føler lige så meget ejerskab til Naturkraft som dem, der blev ansat først? Hvordan får vi de ”gamle” medarbejdere til at have tiltro til, at de nye medarbejdere kan løfte opgaverne, og hvordan får vi dem til at dele al deres vigtige viden, når de jo er fuldt optaget af deres egne projekter? Vi har jo en park, der skal åbne om ni måneder. Alt det er jeg optaget af, og det vil være omdrejningspunktet i mine kommende blogindlæg.

Jeg vil stille mig nysgerrigt an, bygge videre på min egen viden og erfaring med organisationsudvikling, og så vil jeg lade mig inspirere af forskere, praktikere og ikke mindst fremtidsforskningen, der fortæller os noget om de megatrends, vi ser i samfundet.

12. juni 2020 åbner Naturkraft, og for at det kommer til at ske, skal vi have bygget en bæredygtig organisation, der både er effektiv og meningsfuld. Jeg glæder mig utrolig meget til processen og vil i den kommende tid blogge videre om, hvordan vi griber hele den proces an.

Se alle blogindlæg 

Naturkraft-logo

Vestjysk Bank logo

 

 

 

 

Find vej

Naturparken 10,
6950 Ringkøbing

T: +45 69 16 11 62
M: info@naturkraft.dk

Nyhedsbrev

Vær den første til at få besked om gode tilbud, aktiviteter og andre arrangementer hos Naturkraft.

 

 

 

Link til Facebook Link til Instagram Link til LinkedIn