Naturlige blomsterkræfter i engen

Af: Carina Bruun, gartner i Naturkraft

I den vilde natur kan man opleve det åbne bakkede landskab og de stejle skråninger med en bred farveskala - lige fra de kraftige sommerfarver til de mere neutrale toner. Hvis man tager sig tiden til at dykke ned og observere, vil man opleve et hav af diversitet, lige fra smukke sommerfugle til superseje vilde bier. Dette idylliske englandskab vil vi utrolig gerne videregive til vores gæster her i Naturkraft.  

Vilde engblomster

Derfor kan man rundt på volden opleve et rigt blomsterhav af vilde engblomster. Engen har en lysåben karakter, og hele faunaen er fordelt ud på mange forskellige arter, som lige nu står i fuldt flor. Nogle af de blomster, man netop nu har mulighed for at opleve, er den majestætiske Slangehoved. En fantastisk plante, der med sine knap 1 meter høje blomsterspyd lyser op med knopper og blomster, der changerer fra de blå- lilla toner til lyserød toner. Det er en plante, man før i tiden brugte som lægeplante mod slangebid - heraf navnet. Dog er det vigtigt at nævne, at selve planten er giftig og skal IKKE indtages, dog kan blomsterne spises.  
 
En kontrast til den robuste Slangehoved finder vi i den mere luftige solgule Torskemund, som med sine typiske maskelignende blomster indeholder nektar til at tiltrækker både honningbier og humlebier. Planten har fået sit navn, fordi den ligner en torskemund, når man trykker blomsten på siderne.  

Til rækken af blomster hører også Klinten. Det er en plante med en lang historie. Den kan dateres tilbage til stenalderen her i Europa, men der er også fundet tegn på den i Pompei, som blev dækket til af vulkansk aske i oldtiden omkring år 79, hvor området blev ramt af den frygtelige skæbne og alt liv ophørte. Så det er en plante med en formodet lang historie, som man i dag atter kan være heldig at opleve pryde vores vilde natur og hermed også i Naturkraft. Iblandt de vilde blomster pryder den med sin åbne lilla blomst, som gør sig attraktiv for besøgende.  

De vilde planters fællestræk

Fællestræk for de mange vilde planter, der vokser på vores enge, er, at man også kan finde dem i naturen på næringsfattige områder, gerne på en tør sandholdig jord. De fleste af vores engplanter er som udgangspunkt 1-årige, men selvsår sig selv og dermed bliver flere af planterne flerårige.  På denne måde kan man bibeholde en smuk og næringsrig eng for vores insekter.  

Andre vild engblomster, du kan opleve lige nu, er: Hvid okseøje, Kornblomst, Valmuer, Alm. Røllike, Vildgulerod, Kløver, Blæresmelde, Esparsette og Dagpragtstjerne.

Se alle blogindlæg 

Naturkraft-logo

Vestjysk Bank logo

 

       

 

 

 

 

Find vej

Naturparken 10,
6950 Ringkøbing

T: +45 69 16 11 62
M: info@naturkraft.dk

Nyhedsbrev

Vær den første til at få besked om gode tilbud, aktiviteter og andre arrangementer hos Naturkraft.

 

 

 

Link til Facebook Link til Instagram Link til LinkedIn