Sommerferie ved Vesterhavet

Af: Maria Larsen, Velkomstservice i Naturkraft

Hvad kan du lave i din sommerferie ved Vesterhavet?

Er du en af de heldige, der skal tilbringe sommeren i skønne Danmark, nærmere bestemt i den vestlige del af Danmark, så læs videre her. Vestkysten byder på et hav af muligheder for dig, som skal holde sommerferie netop her.

Seks spændende aktiviteter i Vestjylland

Her er vores bud på seks spændende sommerferieaktiviteter i Vestjylland:

  • Besøg Vesterhavet i sol og regn
  • Picnic i klitterne
  • Oplev naturens vilde kræfter
  • Gåture langs kysten
  • Gå på opdagelse i de historiske bunkere
  • Smag på vestkystens lækre råvarer

Det skønne Vesterhav

Uanset vejret, er det fascinerende Vesterhav bestemt et besøg værd. I høj sol kan du ligge på stranden og nyde varmen. I blæsevejr er det skønt at mærke den friske vind i ansigtet. Der er selvfølgelig også masser af muligheder for at komme ud og mærke vandet, som windsurfing, kitesurfing, stand up paddle eller kajakture.

Hold en hyggelig picnic

Er der noget mere hyggeligt, end at pakke en picnickurv og slå sig ned et sted i det danske land? Ved vestkysten kan du sidde i det smukke klitlandskab, som er særegent for området, imens du nyder dine medbragte forsyninger.

Besøg Naturkraft

Tag hele familien med i Naturkraft – en oplevelsespark, hvor du får lov at mærke naturens vilde kræfter på egen krop. Naturkraft byder dig velkommen til et univers af leg og læring, der gør dig klogere på natur, bæredygtighed og klima.

Du kan opleve otte forskellige naturtyper, og få brændt noget energi af med leg og aktiviteter. Naturkraft har adresse lige uden for Ringkøbing og er nem at komme til – enten i bil, til fods eller på cykel.

Få meget mere viden om naturens vilde kræfter

Gå en tur langs kysten

En gåtur langs de brede, hvide strande er bestemt en attraktion. Det er et smukt syn at se strand og vand, så langt øjet rækker.

Hvis du ønsker at gå en længere tur langs vestkysten, er dette bestemt også en mulighed. Du kan eksempelvis begive dig ud på Vesterhavscaminoen. Her kommer du på en smuk 4-dages vandretur, som strækker sig fra Thorsminde til Agger.

Bliv inspireret til vandreture langs vestkysten

Gåtur langs Vestkysten via Vesterhavscaminoen

Mærk historiens vingesus

De mange bunkere langs kysten er helt unikt for den danske vestkyst. Særligt i området omkring Houvig kan du opleve mange bunkere. Området kaldes for Houvig Fæstningen, og her finder du 50 bunkere, liggende side om side, nærmest bygget ind i stranden og klitlandskabet. Under 2. verdenskrig fungerede fæstningen som tyskernes atlantvold, hvor de, i de skjulte bunkere kunne føre krig mod fjender på havet.

Bliv klogere på vestkystens mange bunkere

Få stillet sult og tørst

En dag ude i det skønne vestjyske landskab giver dig masser af appetit. Og hvad er mere lækkert, end at smage på nogle af de lækre råvarer, som vestkysten byder på?

Vestkystens Gårdbutik sælger lokale specialiteter fra eget klitlandbrug, eget landkøkken og ismejeri. Du finder blandt andet krogmodnet oksekød, forskellige slags hjemmebagt brød, langtidsmodnet vesterhavsis og meget andet. Alt er økologisk og med stort fokus på dyrevelfærd.

Se udvalget af vestjyske råvarer her

Se alle blogindlæg

Naturkraft-logo

Vestjysk Bank logo

 

 

 

 

Find vej

Naturparken 10,
6950 Ringkøbing

T: +45 69 16 11 62
M: info@naturkraft.dk

Nyhedsbrev

Vær den første til at få besked om gode tilbud, aktiviteter og andre arrangementer hos Naturkraft.

 

 

 

Link til Facebook Link til Instagram Link til LinkedIn