Tag dig tid til en tur op i fugletårnet

Tre spørgsmål til Marie Warming, der er formidler i Naturkraft.

 

Hvorfor har Naturkraft fået et fugletårn?

Vi skulle have haft besøg af ‘Ramasjang redder fuglene’, og i den anledning fik vi bygget fugletårnet på en af de øer, der ligger uden for volden. På grund af COVID-19-restriktioner blev besøget desværre ikke til noget, men tårnet er bygget.

Nu står det klar, så vi kan dele de oplevelser, vi selv har, med gæsterne.

Undervejs i byggeriet, hvor vi har omdannet marker til et helt nyt naturområde med masser af søer, vandløb og nye planter, fandt vi ud af, at det tiltræk en masse fugle. Det er et godt billede på, at når man øger biodiversiteten, så får man blandt andet et rigt fugleliv.

Gæsterne kan bruge tårnet til at komme op i højden og se Naturkraft udefra. Vi opfordrer til, at gæsterne prøver at observere og opleve de mange fugle, der er i området.

Tårnet bliver en vigtig del af vores formidling om den vestjyske natur, og det kan bringes i spil på mange forskellige måder.

 

Kræver det særlig viden for at kigge på fugle?

Nej, det handler mest om at give sig selv tiden til at kigge sig omkring.

Vi er godt i gang med at indrette fugletårnet, så der blandt andet vil være kikkerter til rådighed og formidling, der fortæller om de fascinerende fugle.

Når man først begynder at kigge efter fuglene, sætter det måske også gang i tankerne om, hvordan de forskellige fuglearter bruger omgivelserne.

 

Hvorfor samler I fjer ind?

Vi skulle jo have haft besøg af ‘Ramasjang redder fuglene’, hvor vi sammen med en masse børn skulle have lavet fjer til at dekorere fugletårnet. Nu beder vi så alle Naturkrafts venner om at hjælpe os med at få lavet fjer.

Vi har valgt fjer, fordi er de mega fascinerende. Nogle tænker måske, at det særlige ved fugle er, at de kan flyve – men det er faktisk ikke det, der får dem til at skille sig ud – det er det, at de har fjer. Der er jo andre dyr, der kan flyve – insekter for eksempel – men det er kun fugle, der har fjer.

Fuglene har mange forskellige slags fjer, der har hver deres funktion. Det er noget af det, vi skal bruge fugletårnet til at fortælle meget mere om.

Vi skal også fortælle historien om sammenhængen mellem dinosaurer og fugle...

Skal din(e) fjer også hænge i fugletårnet? Læs mere her.

Se alle blogindlæg

Naturkraft-logo

Vestjysk Bank logo

 

       

 

 

 

 

Find vej

Naturparken 10,
6950 Ringkøbing

T: +45 69 16 11 62
M: info@naturkraft.dk

Nyhedsbrev

Vær den første til at få besked om gode tilbud, aktiviteter og andre arrangementer hos Naturkraft.

 

 

 

Link til Facebook Link til Instagram Link til LinkedIn